sâmbătă, 21 iulie 2012

Jurnalul unei Biblii....

   15 sept:  Mă simt bine. Stăpânul meu m-a luat cu el la şcoala. Chiar m-a pus pe bancă peste cartea de matematică. Mă simt onorată. Asta înseamnă că m-a pus deasupra tuturor lucrurilor, că prima carte pe care o va citi voi fi eu. Chiar a subliniat un verset din mine: IOSUA 1:8. Oare de ce l-a subliniat? Oare îl crede? Oare la ce s-a gândit?

19 sept:  Ei bine, mă pot mândri. Săptămâna aceasta a fost o săptămână de lucru pentru mine. Stăpânul m-a răsfoit, m-a citit, m-a subliniat... – încurajator pentru mine.

30 sept:  Nu ştiu ce s-a întâmplat cu el; este foarte agitat. Mă aduce la şcoală, dar nu mă scoate din rucsac. Am început să miros a salam. Mă ţine la un loc cu pachetul pe care i l-a pus mămica lui. Noroc că am coperţi tari pentru că altfel aş fi arătat ca şi cartea de bio... săraca!... şi pe ea o scoate doar când are extemporal....

07 oct:  De o săptămână stau tot în rucsacul lui de şcoală. Vreau aer! Scoateţi-mă de aici! Nu mă aude nimeni?

14 oct:  S-a întâmplat ceva... În sfârşit mă scoate la iveală! Răsfoieşte de zori. Ei, ce cauţi aşa grăbit? Dacă nu cunoşti ordinea cărţilor, uită-te la cuprins. Probabil a primit teză la Noul Testament.

08 nov:  Am rămas pe raftul bibliotecii multe zile. Nimeni nu m-a băgat în seamă. Mă întreb de ce mă mai ţine? Mă şterge stăpâna casei din când în când.

21 nov:  În sfârşit a pus mâna pe mine... din păcate numai ca să pună o foaie la presat...

03 dec:  Ceva nu e în regulă cu el. E foarte agitat. A început să mă citească la întâmplare, apoi, nemulţumit, mă închide. Nu-l înţeleg!

05 dec:  A pus între foile mele o poză a unei fete... Acum înţeleg! E îndrăgostit şi mă foloseşte ca E EA?/NU E EA?, MĂ IUBEŞTE?/NU MĂ IUBEŞTE?

10 dec:  E drăguţă fata din poză. Păcat că nu vorbeşte! Şi pe mine nu mă citeşte nimeni...

24 dec:  E sărbătoare! Sunt luată la biserică. Ce bine... Apuc să vorbesc cu alte surate. Aflu, spre consolarea mea, că şi ele şomează ca mine.

31 dec:  Au! Of! O, lăsaţi-mă în pace! Am ajuns în mâna bebeluşilor care mă bagă în gură... Şi stăpânul meu mă neglijează!

01 ian:  E Anul Nou! Astăzi a căutat câteva promisiuni în mine. Apoi
s-a hotărât să mă citească în întregime în acest An Nou. Dar, din păcate, chestia asta e răsuflată. A spus-o şi anul trecut şi nu a reuşit să treacă de 1Cronici.

01 mart:  Apar în filele mele tot felul de felicitări şi bilete. Arăt ca un pom de Crăciun. E îndrăgostit! E primăvară.

14 iunie: A venit vacanţa! Mergem la munte. Probabil îşi va face şi pentru mine timp. Vise! Aceste zile le-am petrecut în valiză.

14 sept:  Mâine începe şcoala. Oare ce se va întâmpla cu mine? Oare când va înţelege cu adevărat că viaţa şi puterea o va găsi în mine?

Iată istorisirea mea. Care este jurnalul Bibliei tale? Ce spune ea despre tine? Dumnezeu să te binecuvânteze cu înţelepciunea de sus în studierea Comorii comorilor.Cercetaţi Scripturile!
  

Autor: UnAbur

6 comentarii:

  1. De aceea vă invit să citiţi Biblia cât mai aveţi ochi, s-o memoraţi cât mai aveţi minte, să alergaţi pentru Domnul cât mai aveţi picioare, să strângeţi în inimă comori cât mai e vară în suflet. Într-o zi vine iarna şi trebuie să aveţi, să nu muriţi de foame.

    RăspundețiȘtergere
  2. Amin ! SA ne ajute Domnul pe fiecare sa strangem Cuvantul Lui in inima noastra!

    RăspundețiȘtergere
  3. Super imi place mult!! tu l-ai scris? si inca ceva ideea cu muzica este superba acum am de unde sa ascult,multumesc!

    RăspundețiȘtergere
  4. da ....nu e scrisa de mine ...am preluat-o de la un baiat (:

    RăspundețiȘtergere
  5. foarte interesant! Bravooo cel ce a scris!

    RăspundețiȘtergere